M&C_logo_b

Kreativt återbruk och andra idéer.
Fantasifullt, kreativt, personligt, praktiskt, anpassat, miljövänligt

 Vi brinner för återbruk !
När vi inreder hittar vi ofta detaljer som kan återanvändas eller ges en ny funktion. En kanske lite trött detalj kan bli som ny.

Ramar från loppis och roliga vykort. En väggdekor som går att ändra efter humör. Ett roligt återbruk.
Platsbyggd hallmöbel som döljer ytterkläderna, och ger plats för korgar och spegel. Perfekt i en liten hall med 3 dörrar och begränsad väggyta. Att måla den i samma färg som väggen gör att den tar ännu mindre plats.
Smart DIY kabelgömma till TVn
DIY och återbruk i ett. Ett gammalt kasserad matbord i furu blev till stort runt soffbord med ben från PrettyPegs.se och Lady Jotun gröna färg. Organic Green.
Extra sittkuddar med stropp för att hänga på väggen när dom inte används. Välj ett kraftigare tyg.
Ett äkta Ikeahack. VBTK ville ha skofri zon i spelarentréen. Hur gör man när budgeten är begränsad och man ska ha plats för 40-50 par sko? Man använder Ikeas torkställning GRUNDTAL som skohyllor. Smart va?
Återbruk och diy i ett och samma projekt. Gamla innertaket från 70 talet blev en underbar hylla för klubbens troféer.
Återbruk och diy i samma uppdrag. Ett gammalt innertak kan man använda till mycket. Här blev det både snygg designhylla och tvbänk. Inte så dumt det. Se före/efter bilder i vår portfolio från Varberg Bordtennisklubb
Hmm, sängbord till 24 sängplatser och begränsad budget. Hur gör vi? Vi skruvar upp Ikeas badrumslådor ENUDDEN på överblivna trästycken. Lådorna kan tas ner och tvättas....praktiskt.
Vi älskar våra katter, men kanske inte kattlådorna lika mycket. 2 Ikeaskåp BESTÅ och 2 tallriksventiler som hade exakt rätt diameter till hålen, blev skåp till kattlådorna. Smidigt.
Ikea hyllkonsol blir hängare. Bra och billig lösning för små utrymmen.
Då vi renoverade Varbergs bordtennisklubb sparade vi delar av dom gamla 70-talslamporna och använde som ramar för pokaler och dekoration.
Ännu ett kreativt hack. Här blev det lampor gjorda av tvättkorgar och Ikeas sladdekor för att ge färg och kontrast mot det vita taket.
Källsortering. Här är man alldrig osäker på vart sakerna ska. Ikea tunna med lock, KNODD och bokstäver av självhäftande plast.
Ett par extra tavlor av snygga tapetprover blev perfekt i klubblokalen i väntan på nya foton.

Välkommen med kommentarer eller frågor.

  • Du kan lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp dig, annars kontakter vi dig via e-mail.