M&C_logo_b

Tipsbank

Här hittar du tips till stort och smått. när det kommer till inredning.
Vi vill inspirera, vara bollplank och bidra till en enklare, mindre stressig och skönare vardag för dig, både på kontoret och hemma. Vi tror på att den miljö vi vistas i, spelar stor roll för hur vi mår och vi tror på att dela med oss!


OBS: Om du vill läsa senare hittar du en pdf under varje tema, redo att ladda ner.

Så tolkar vi stilarna.

Det finns lika många inredningsstilar som det finns bostäder, så det här med att hitta sin stil är högst personligt. Som inredare är det bland annat vår uppgift att tolka och hjälpa dig att hitta din personliga stil mix. Läs här!

Så lyckas du med inredningen av gästrummet.

När gästerna kommer är det trevligt att välkomna dom lite extra. Det är de små saker som får dina gäster att känna sig välkomna och väl omhändertagna.  Läs här!

Kan jag blanda olika träslag utan att det blir rörigt?

Ja, det kan du absolut och med fördel.
Det kan till och med göra rummet mera inbjudande och personligt. Men det kräver lite tanke bakom. Läs här!

Tips inför din badrumsrenovering

Tips inför badrumsrenovering.

Det finns en hel del att tänka på innan du går igång med att renovera ditt badrum. Här har vi gjort en lista över saker att fundera över för att undvika många av de fallgropar som kan kosta dig tid och pengar [...]

Hur stylar du ett vitrinskåp?

Vitrinskåp har alltid varit mer eller mindre populära, och nu ser vi nya fräcka modeller lite överallt i inredningen.
Det handlar såklart fortfarande om att förvara, men [...]

Vilken matsalslampa ska jag välja?

Du är på jakt efter en ny lampa men har svårt att välja. Finns ju så otroligt många fina. Saken är den att vi inte byter ut våra lampor så särskilt ofta och vill att den vi väljer ska vara länge, passa in och såklart ge rätt ljus på rätt ställe. Våra tips kan kanske ge dig lite hjälp på vägen. Läs mer här!

Dags att se över hallen

Dags att se över hallen

Skiftande säsonger eller när våra behov ändrar sig. Barn växer, barn flyttar hemifrån eller hallen är helt enkelt sliten. Finns många orsaker till att se över hallens funktioner och design. Att hallen också är [...]

Vilken färg ska jag välja?

Hur får jag till en bra färgkomposition hemma?

När du ska få till färgerna i ditt hem finns det vissa verktyg och tips som kan vara bra att känna till. Här har vi samlat några snabba tips till hur du kan jobba med färgkomposition  [...]

Hur får jag till ett praktiskt och inspirerande hemmakontor?

Vill du skapa ett hemmakontor som är en funktionell arbetszon och samtidigt en inspirerande miljö. Läs våra tips o trix här. 

Hur påverkar färgerna oss?

För dom flesta av oss sker det på ett omedvetet plan, men att färger påverkar oss är något vi använder oss av lite varstans i samhället. Det är ingen tillfällighet att stoppskylten är röd och att Lego har valt att använda starka primärfärger. Läs här!

TV på väggen!

I vårt jobb ser vi att många drar sig för att montera sin TV på väggen. Det tycker vi är synd. Friheten till att möblera blir större och TV’n tar upp mindre plats och uppmärksamhet i rummet. Läs här!

Inreda med ljus

Vi har det inte lätt här uppe i norr med ljusa dygn på sommarhalvåret, och mörke dagar på vintern. Det kan vara en utmaning att hitta rätt belysning, som fungerar året om. Står du inför att ändra i ett rum eller får du inte riktigt till den känsla och stämning du vill ha, kan det vara belysningen du ska ändra på. Läs här!

Hur hänger jag upp mina gardiner

Gardiner kan göra eller förstöra ett rum

Det här med att hänga gardiner är inte alltid enkelt. Vi får ofta frågor om vad man ska tänka på. Därför denna lilla guide [...]

Hur stylar du din fönsterkarm?

Hur stylar du din fönsterkarm?

Fönsterkarmar är något dom flesta har och ett perfekt ställe att visa upp din stil och personlighet och med skiftande ljus utifrån förändras uttrycket under dagen och kvällen.
 [...]

Möbleringstips till vardagsrummet.

Möbleringstips

Möblering är inte alltid lätt. En del av oss har dessutom för många möbler och prylar, mig själv inkluderad. Så första rådet är rensa, rensa, rensa. Möblering handlar inte bara antalet möbler, deras placering och storlek i förhållande till varandra [...]

Välkommen med kommentarer eller frågor

  • Du kan lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp dig, annars kontaktar vi dig via e-mail.